نخستین جشنواره ملی وبلاگ نویسی

ارزیابی قرآن در پایه ششم
| ادامه مطلب...

ارزش يابي مستمر و پاياني پيشرفت تحصيلي درس قرآن در پايه ي ششم ابتدايي درس قرآن در پايه‌ هاي ششم ابتدايي به‌صورت شفاهي و به دو نوع ارزش‌يابي مي‌شود : الف: ارزش‌يابي مستمر ب : ارزش‌يابي پاياني ج: ارزش‌يابي مستمر : نمره‌ي ارزش‌يابي مستمر با توجه به ميزان مشاركت دانش‌آموز در فعاليت‌هاي يادگيري تعيين مي‌شود.

 

به صفحه تلگرام سر بزنید

 

https://telegram.me/Hadi4569

 



:: موضوعات مرتبط: کتاب قرآن در خانه، ،
:: برچسب‌ها: ارزیابی قرآن در پایه ششم,
نویسنده : هادی باباجانپور
تاریخ : چهار شنبه 27 دی 1391
زمان : 9:50
قرآن خاتم کتب آسمانی


وَتَمَّتْ كَلِمَتُ رَبِّكَ صِدْقًا وَعَدْلًا ۚ لَا مُبَدِّلَ لِكَلِمَاتِهِ ۚ وَهُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيمُ(سوره انعام-۱۱۵) یعنی: و سخن پروردگارت [ قرآن] در حال راستی و عدالت، تمام شده‌است، و هیچ تغییر دهنده‌ای (حتی خدا) برای کلمات او نیست، و او بسی شنوای بسیار دانا است.

 

محمد صادقی تهرانی در تفسیر ترجمان فرقان آورده‌است:

عبارت «و تمّت کلمة ربّک صدقاً و عدلاً»، آیات صدق و عدلِ آسمانی را که راهنمای راستی و عدالت است با نزول قرآن پایان یافته معرفی کرد. در نتیجه آنچه را که پس از قرآن به نام کتاب آسمانی خوانده شود کذب و ظلم خوانده‌است. عبارت «و هو السّمیع العلیم» اشاره به این است که پروردگار، یاوه‏گوئی‌ها و گزافگویی‌های مدعیان کتابِ آسمانی پس از قرآن را می‏شنود و به انحراف و عجز آنان آگاه است.

همچنین، محمد حسین طباطبایی می‌گوید:

مراد از تمامیت کلمه - و خدا بهتر می‏داند - این است که این کلمه یعنی ظهور دعوت اسلامی با نبوت محمد (صلی‏الله‏علیه‏وآله‏وسلّم‏) و نزول قرآن که مافوق همه کتابهای آسمانی است پس از آنکه روزگاری دراز در مسیر تدریجی نبوتی پس از نبوت دیگر و شریعتی پس از شریعت دیگر سیر می‏کرد به مرتبه ثبوت رسیده در قرارگاه تحقق قرار گرفت.

قرآن در جایی دیگر می گوید: اتْلُ ما أُوحِی إِلَیکَ مِنْ کِتابِ رَبِّکَ لا مُبَدِّلَ لِکَلِماتِهِ وَ لَنْ تَجِدَ مِنْ دُونِهِ مُلْتَحَداً.  یعنی: آنچه را که از کتاب پروردگارت، سویت وحی شده (برایشان) بخوان و پیروی کن. کلمات آن [: خدا و قرآن] را هیچ تبدیل کننده‌ای نیست. جز او [ خدا و کتابش] هرگز پایگاه و پناهگاهی (وحیانی) نتوانی یافت.

آیه فوق با لفظ «لن» که در زبان عربی برای نفی ابدی استعمال می‏شود ابدیت قرآن را اثبات می‌کند و آن را تا انقراض بشریت به طور انحصار، هادی و پناه ره گم کردگان معرفی نموده‌است. به علاوه در سوره فصّلت، سخن از حاکمیت و غلبه کلّی قرآن بر عموم کتب پیامبران است.

إِنَّ الَّذِینَ کَفَرُوا بِالذِّکْرِ لَمَّا جاءَهُمْ وَ إِنَّهُ لَکِتابٌ عَزِیزٌ (۴۱) لا یأْتِیهِ الْباطِلُ مِنْ بَینِ یدَیهِ وَ لا مِنْ خَلْفِهِ تَنْزِیلٌ مِنْ حَکِیمٍ حَمِیدٍ   یعنی: کسانی که به این یادواره [ قرآن] -چون بدیشان رسید- کفر ورزیدند(به کیفر خود می‌رسند) و براستی این کتابی است عزیز چیره(علیه معارضان) از پیش رویش و از پشت (سرش) باطل سویش نیاید؛ فرو فرستاده‌ای پیاپی از حکیمی بسی ستوده‌است .

در سوره نحل، قرآن با تبیان کل شی‏ء بودن توصیف شده: نَزَّلْنا عَلَیکَ الْکِتابَ تِبْیاناً لِکُلِّ شَی‏ءٍ وَ هُدیً وَ رَحْمَةً وَ بُشْری‏ لِلْمُسْلِمِین‏. یعنی: این کتابی را به تدریج بر تو فرو فرستادیم در حالی که برای هر چیزی روشنگر است، و (نیز) هدایت و رحمت و بشارت برای ایمان آورندگان است 

و با عبارت دیگر: ما فَرَّطْنا فِی الْکِتابِ مِنْ شَی‏ء. یعنی: ما هیچ چیزی را در کتاب (تکوین و تشریع) فروگذار نکردیم 

و نیز: وَ لا رَطْبٍ وَ لا یابِسٍ إِلَّا فِی کِتابٍ مُبِین‏. یعنی: و هیچ تر و خشکی نیست، مگر اینکه در کتابی روشنگر ثبت است.

علی بن ابی طالب نیز با اشاره به خاتمیت قرآن  می‌فرماید: کِتَابُ اللَّهِ بَینَ أَظْهُرِکُمْ نَاطِقٌ لَا یعْیا لِسَانُهُ وَ بَیتٌ لَا تُهْدَمُ أَرْکَانُهُ وَ عِزٌّ لَا تُهْزَمُ أَعْوَانُهُ. یعنی: کتاب خدا در برابر شما است، این کتاب گوینده‌ای است که هیچگاه از تکلم باز نمی‏ایستد (تا انقراض جهان رهبر آدمیان است) و خانه‌ای است که پایه‌هایش ویران ناشدنی است و عزت و عظمتی است (برای انسانیت) و غلبه و سیطره‌ای است بر عموم کتب که هیچگاه یارانش مغلوب و منکوب نمی‏گردند.

و نیز: وَ اعْلَمُوا أَنَّهُ لَیسَ عَلَی أَحَدٍ بَعْدَ الْقُرْآنِ مِنْ فَاقَةٍ وَ لَا لِأَحَدٍ قَبْلَ الْقُرْآنِ مِنْ غِنًی. یعنی: این بدانید که پس از تابش انوار هدایت قرآن هرگز هیچکس به کتاب و قانوان دیگری نیاز ندارد و به جز قرآن قانون دیگری نیست که نیازمندیهای دینی و روحانی را رفع کند.

 

 و نیز: بِکِتَابِ اللَّهِ فَإِنَّهُ الْحَبْلُ الْمَتِینُ وَ النُّورُ الْمُبِینُ وَ... لَا یعْوَجُّ فَیقَامَ وَ لَا یزِیغُ فَیسْتَعْتَب.

 

 یعنی: بر شما باد که فقط به کتاب الله (قرآن) تمسّک جوئید که پیوندی است متین و ناگسستنی میان خدا و بندگان. نوری است که حقایق را آشکار می‌کند، کجی در آن نیست تا نیازی به تصحیح داشته باشد. انحرافی در آن راه ندارد تا مورد عتاب و سرزنش قرار گیرد.


به صفحه تلگرام سر بزنید

 https://telegram.me/Hadi4569



:: موضوعات مرتبط: کتاب قرآن در خانه، ،
:: برچسب‌ها: قرآن خاتم کتب آسمانی,
نویسنده : هادی باباجانپور
تاریخ : دو شنبه 27 آذر 1391
زمان : 8:54
طرح قرآن در خانه
| ادامه مطلب...

توسعه فرهنگ متعالی قرآن کریم و طرح آموزش مفاهیم قرآن از آرزوهای بزرگ جامعه اسلامی اـست . و در این راسـتا دست یابی به روشهای سهل و آسان که درخود تقویت انگیزه های معنوی انس با قرآن و تعمیق باورهای فرهنگی و عقیدتی را از طریق تعامل مستقیم با اعضای خانه و خانواده در بر داشته باشد از مهمترین مسایل فرهنگی به شمار می رود .

 

طرح آموزش مفاهیم قرآن کریم تحت عنوان قــرآن در خـانه که بیش از پنج سال متوالی با استقبال بی نظیر قشر وسیعی از جامعه اسلامی همراه بوده است ، از جمله طرحهای آموزشی مفید و جذابی به شمار می رود که توانسته در محیط خانه وخانواده مدرسه قرآنی برپا نمایدتاکوچک و بزرگ بتوانند از اقیانوس بی کران مفاهیم قرآنی جرعه ای بنوشند.

 

 در همین راستا طرح قرآن در خانه که در نیروی مقاومت بسیج بین کارکنان و خانواده های محترم آنها و سازمانها ، نهادها و  وزارتخانه ها و ...  به اجرا در آمده است به عنوان طرحی نوین از جهت شیوه  ارایه به مخاطب و انگیزش مضاعف برای خانواده های محترم پیشنهاد  می گردد .

 

  پیشینه و سوابق طرح

 

  1-  طرح قرآن در خانه از سال 1382 در نیروی مقاومت بسیج برای پاسداران و خانواده های محترم آنها در سراسر کشور در 14 مرحله برگزار گردید .

 

 

 

2-  طرح مذکور پس از اجرا در سایر ارگانها ، نهادها و وزارتخانه ها برگزار گردیده است که هم اکنون نیز برخی از سازمانهای مذکور تا مرحله 4 و بعضــاً 8 و ....   در حـال اجـرا می باشد . ( 32 سازمان و وزارتخانه )

 

  3-  آمار شرکت کنندگان در طرح قرآن در خانه از ابتدای اجرای طرح تا کنون به بیش از 000/500/1 نفر می رسد .

 

 
4-  در حال حاضر بیش از 32 سازمان و نهاد ، وزارتخانه مجری طرح مذکور می باشند .

 

 اهـداف

 

  

 

1-   توسعه و ترویج فرهنگ و معارف قرآن کریم ( آشنایی با ترجمه ، مفاهیم و لغات قرآن کریم )

 

 2-    تعمیق و توانمند سازی اعتقادی و ایمانی در بین خانواده ها.

 

  3-    تحقق آرمانهای دینی و منویات حضرت امام خمینی (ره)

 

 4-    عمل به توصیه ها وتأکیدات مقام معظم رهبری ( مدظله العالی ) در زمینه لزوم تدبر در قرآن

 

  5-    ایجاد مدرسه قرآنی در محیط خانه .

 

 توضیـحات  طـرح :

 

   اجرای طرح بزرگ قـرآن در خـانه از 30 جزء قرآن کریم تشکیل می شود به صورت مستمر و جزء به جزء در قالب کتابچه ای جیبی و هر یک حاوی یک جزء قرآن کریم می باشد که پس از تهیه کتب آنها در اختیار مخاطبین محترم قرار خواهد گرفت ؛ مخاطب محترم پس از مطالعه و تکمیل پاسخنامه انتهای کتاب آن را به مبادی مربوط ارسال و مجریان طرح پس از جمع آوری و تفکیک پاسخنامه ها آنها را تصحیح و پس از اعلام نمره ونفرات برتر مشخصات مخاطب را در پرونده آموزشی درج و ضمن صدور کارنامه آموزشی برای تک تک افراد شرکت کننده لوح تقدیر صادر خواهد شد .

 

  فرآیند مذکور در کلیه مراحل طرح برای مخاطبین محترم صورت خواهد پذیرفت تا جزء پنجم قرآن کریم پس از اتمام جزء پنجم آزمون جامعی از کلیه کتب جزء یک تا پنجم بین نفرات ممتاز طرح برگزار خواهد شد و پس از اتمام آزمون مراحل بعدی طرح ادامه خواهد یافت .


 

به صفحه تلگرام سر بزنید

https://telegram.me/Hadi4569

 



:: موضوعات مرتبط: کتاب قرآن در خانه، ،
:: برچسب‌ها: طرح قرآن در خانه,
نویسنده : هادی باباجانپور
تاریخ : یک شنبه 26 آذر 1391
زمان : 1:37

صفحه قبل 1 صفحه بعد


.:: This Template By : Theme-Designer.Com ::.